Deze winkel vlak bij Apeldoorn heeft een groot assortiment:
‘Van feestkleding tot thuiswerkjeans’

Ken jij Pijnappel Mode al? Deze damesmodezaak zit in Klarenbeek op nog geen twintig minuutjes rijden van Apeldoorn. Bij dit familiebedrijf vind je een groot assortiment dameskleding van casual tot chic en van maat 36 tot maat 54. Eigenaresse Chantal Dicou-Pijnappel: “Ik vind het fijn om mensen mooier te maken en trek ze graag hun comfortzone uit.”

De familie Pijnappel heeft de afgelopen honderd jaar niet stilgezeten in Klarenbeek. “In 1918 begonnen mijn opa en oma een café en hadden daarnaast een Spar en textielwinkel. Mijn ouders hebben de winkel overgenomen en maakten er in de jaren ’80 een damesmodezaak van. Ze deden ook aan woninginrichting en mijn vader zat ook nog in de biljarthandel. Van alle markten thuis dus.”

Familiebedrijf

Het bedrijf is altijd in de familie gebleven en wordt nu gerund door Chantal en haar man Jaap. “Ik had niet van jongs af aan de droom om de zaak over te nemen, maar ontdekte hoe leuk ik het vond toen ik vanaf mijn zeventiende mee ging helpen in de winkel. Ik vind het echt heerlijk werk”, vertelt Chantal enthousiast. “Ik vind het fijn om mensen mooier te maken en ze naar huis te laten gaan met iets wat ze niet hadden verwacht. Mensen verrassen is het allerleukst.”

Verrassend advies

Bij Pijnappel Mode kun je rekenen op goed advies. “We kijken altijd naar wat goed bij je staat en hebben ook een groot assortiment qua maten, van maat 36 tot maat 54. We horen vaak dat mensen niet alleen blij zijn met de nieuwe kleding maar ook met de hele winkelervaring”, aldus Chantal. “Dat is ook de reden waarom we geen webshop hebben, want we vinden het heel belangrijk om mensen goed advies te geven en dat kan online nou eenmaal niet.”

Modeshows op social media

Wel is Pijnappel Mode heel actief op social media. “We posten vaak foto’s en filmpjes op Instagram en Facebook met korte modeshows om kleding te laten zien. We lopen zelf mee, maar ook een aantal klanten. Zo kunnen we goed laten zien hoe de verschillende maten uitvallen. We krijgen er erg veel leuke reacties op.”

pijnappel mode_4

Groot assortiment

Het grote assortiment van Pijnappel Mode biedt veel keuze: van kleine tot plus size maten. “En dan moet je bij plus size niet aan grote, wijde kleidng denken, maar aan kleding die je figuur juist mooi laat uitkomen.” Deze damesmodezaak heeft een leuke mix van merken, van Joseph Ribkoff en Helena Hart tot Doris Streich en Sibin Linnebjerg. Reken er maar op dat je hier de deur uitloopt met kleding die goed zit, want bij Pijnappel werken ook twee ervaren coupeuses.

Een aantal jaar geleden was Pijnappel Mode vooral gericht op gelegenheidskleding, maar tegenwoordig bieden ze ook meer kleding voor alledag. Chantal: “We hebben een brede mix van stijlen. Dus of je nu een mooie jurk zoekt als moeder van de bruid of een comfortabele spijkerbroek om in thuis te werken, bij ons ben je aan het juiste adres.”

Nieuwe collectie

Ook in de nieuwe collectie is er veel keus van verschillende stijlen en pasvormen. Chantal: “Dit seizoen zien we qua kleur veel aardetinten, zachtroze, lichtblauw, zachtgroen. Qua broeken zien we dat naast de skinny ook rechtere pasvormen weer terugkomen. Andere trends zijn pofmouwtjes, broderie en natureltinten.”

Dagje uit

“Veel mensen maken er een dagje van als ze bij ons komen winkelen. Dan gaan ze lunchen aan de overkant bij Restaurant Pijnappel. Dat is van mijn broer en schoonzus en was ooit het café van mijn opa en oma. We hebben klanten uit het hele land die bijvoorbeeld op vakantie op de Veluwe eens bij ons zijn binnengewandeld en sindsdien elk jaar een dagje naar Klarenbeek en onze winkel plannen.”

Extra service

Dat service en klantvriendelijkheid centraal staan bij Pijnappel Mode is duidelijk. Naast een fijne winkelervaring, topadvies en coupeusediensten bieden ze ook nog private shopping. “Op maandagen zijn we open op afspraak voor private shopping. Dan heb je de hele winkel voor jezelf samen met een van de verkoopsters.” Als je niet in staat bent om naar de winkel te komen, kun je ook een pas-tas bestellen. “Dan kiezen wij een paar mooie kledingstukken uit die je thuis in alle rust kunt passen.”

Pijnappel Mode vind je aan de Hoofdweg 84/A in Klarenbeek. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Op maandag geopend op afspraak voor private shopping.